The essential oil of Curcuma aromatica salisb
Curcuma aromatica Salisb. volatiles were examined by a combination of GC, GC‐MS, Co‐GC, CC, TLC and HPLC techniques. Out of the 45 constituents separated by GC, 32 were identified, the most notable being germacrene‐D, curzerene, germacrone, curzerenone, xanthorrhizol, curcuphenol and hydroxyisogerma...
Autores principales: | Catálan, C.A.N., Bardon, A., Retamar, J.A., Gros, E.G., Verghese, J., Joy, M.T. |
---|---|
Formato: | JOUR |
Materias: | |
Acceso en línea: | http://hdl.handle.net/20.500.12110/paper_08825734_v4_n1_p25_Catalan |
Aporte de: |
Ejemplares similares
-
The essential oil of Curcuma aromatica salisb
por: Gros, Eduardo Gervasio
Publicado: (1989) -
Impregnation of Chitosan Microspheres with the Natural Dye Curcuma
por: Parize, Alexandre L., et al.
Publicado: (2009) -
“Cúrcuma fresca: composición química-nutricional, utilización en producto de panificación y valoración sensorial”
por: Abad, Romina del Carmen, et al.
Publicado: (2021) -
“Cúrcuma fresca: composición química-nutricional, utilización en producto de panificación y valoración sensorial”
por: Abad, Romina del Carmen, et al.
Publicado: (2021) -
Aislamiento de curcumina a partir de extractos etanólicos de Curcuma longa L.
por: Larrañaga, Juana
Publicado: (2024)