Concentration and temporal variability of nitrogen, phosphorus and zinc in pecan leaves

Information about the local response to fertilization in pecan trees is very limited. Here, we investigated the effects of fertilization with different levels of nitrogen (N), phosphorus (P) and zinc (Zn) on the chemical composition of leaves of pecan trees of the ‘Stuart’ cultivar. Fertilization ha...

Descripción completa

Guardado en:
Detalles Bibliográficos
Otros Autores: Frusso, Enrique Alberto, Lavado, Raúl Silvio, Insausti, Pedro, Cipriotti, Pablo Ariel
Formato: Artículo
Lenguaje:Inglés
Materias:
Acceso en línea:http://ri.agro.uba.ar/files/intranet/articulo/2015Frusso.pdf
LINK AL EDITOR
Aporte de:Registro referencial: Solicitar el recurso aquí
LEADER 03163nab a22004097a 4500
001 20180911094716.0
003 AR-BaUFA
005 20230927145601.0
008 180911t2015 be |||||o|||| 00| | eng d
999 |c 45880  |d 45880 
999 |d 45880 
999 |d 45880 
999 |d 45880 
999 |d 45880 
999 |d 45880 
999 |d 45880 
999 |d 45880 
022 |a 0567-7572 
040 |a AR-BaUFA 
245 1 0 |a Concentration and temporal variability of nitrogen, phosphorus and zinc in pecan leaves 
520 |a Information about the local response to fertilization in pecan trees is very limited. Here, we investigated the effects of fertilization with different levels of nitrogen (N), phosphorus (P) and zinc (Zn) on the chemical composition of leaves of pecan trees of the ‘Stuart’ cultivar. Fertilization had a positive impact on foliar N concentration, a negative impact on foliar P concentration, and no effect on foliar Zn concentration. A negative linear relationship was found between foliar N concentration in fall and protein content in the embryo. 
650 |2 Agrovoc  |9 26 
653 |a CARYA ILLINOINENSIS 
653 |a DRIS 
653 |a FOLIAR NITROGEN 
653 |a FOLIAR PHOSPHORUS 
653 |a FOLIAR ZINC 
700 1 |9 10404  |a Frusso, Enrique Alberto  |u Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Centro Regional Buenos Aires Norte. Estación Experimental Agropecuaria Delta del Paraná. (EEA Delta del Paraná). Buenos Aires, Argentina. 
700 1 |9 24365  |a Lavado, Raúl Silvio  |u Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Instituto de Investigaciones en Biociencias Agrícolas y Ambientales (INBA). Buenos Aires, Argentina.  |u CONICET – Universidad de Buenos Aires. Instituto de Investigaciones en Biociencias Agrícolas y Ambientales (INBA). Buenos Aires, Argentina. 
700 1 |a Insausti, Pedro  |u Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Instituto de Investigaciones Fisiológicas y Ecológicas Vinculadas a la Agricultura (IFEVA). Buenos Aires, Argentina.  |u CONICET – Universidad de Buenos Aires. Instituto de Investigaciones Fisiológicas y Ecológicas Vinculadas a la Agricultura (IFEVA). Buenos Aires, Argentina.  |u Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Cátedra de Fruticultura. Buenos Aires, Argentina.  |9 6462 
700 1 |9 20940  |a Cipriotti, Pablo Ariel  |u Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Instituto de Investigaciones Fisiológicas y Ecológicas Vinculadas a la Agricultura (IFEVA). Buenos Aires, Argentina.  |u CONICET – Universidad de Buenos Aires. Instituto de Investigaciones Fisiológicas y Ecológicas Vinculadas a la Agricultura (IFEVA). Buenos Aires, Argentina.  |u Universidad de Buenos Aires. Facultad de Agronomía. Departamento de Métodos Cuantitativos y Sistemas de Información. Buenos Aires, Argentina. 
773 0 |t Acta horticulturae  |w SECS000862  |g Vol.1070 (2015), p.59-65 
856 |f 2015Frusso  |i en reservorio  |q application/pdf  |u http://ri.agro.uba.ar/files/intranet/articulo/2015Frusso.pdf  |x ARTI201809 
856 |z LINK AL EDITOR  |u https://www.ishs.org 
942 0 0 |c ENLINEA 
942 0 0 |c ARTICULO 
976 |a AAG